København og Viborg vil opleve øget aktivitet i det kommende fem år.


Sådan kan Bach Gruppens byggeri i København komme til at se ud. Illustration: Bach Gruppen.


Viborg

Viborgs lokale storentreprenør, Finn Bach, har lavet en femårsplan, hvor firmaet Bach Gruppen skal høste gevinsten på nogle af de investeringer, som er foretaget under krisen. En kæmpe grund midt i København skal bebygges, men også i Viborg vil man komme til at opleve øget aktivitet fra Bach Gruppens side.


Direktør Palle Buhl fra Bach Gruppen oplyser, at firmaet forventer snart at bygge på grunden, som ligger på Gl. Århusvej lige over for Sønæs, der kommer til at ske forandringer på Vesterbrogade, og den tidligere Dahl-ejendom på hjørnet til Sct. Mathias Gade skal bygges om til boliger.


Men den allerstørste opgave for Bach Gruppen i Viborg kan blive Banebyen, hvor virksomheden er den største grundejer.


Bach Gruppen oplever, at Viborg er i en positiv udvikling, og byen er blevet kendt og mere attraktiv, efter at Apple har meldt sin ankomst i kommunen med et datacenter. Over en årrække skal Viborg finde plads til 6000 nye borgere.


Uden for Viborg bliver Bach Gruppens ejendom på Islands Brygge i København det største udviklingsprojekt. Det forventes, at den 71.000 kvadratmeter store og centralt beliggende grund kan bebygges med op til 125.000 kvadratmeter. Men også i Rødby, hvor Femern-forbindelsen skal lande, har Bach Gruppen store og vigtige grunde.


Regnskab

Af Bach Gruppens regnskab, som netop er offentliggjort, fremgår, at Bach Gruppen har sikret sig likviditet til udviklingsopgaverne. Der er optaget et langfristet lån i en pensionskasse på 300 millioner kroner, og der forhandles om yderligere 100 millioner kroner.


På trods af finanskrisen er det lykkedes for Bach Gruppen at komme helskindet igennem, selvom en væsentlig del af forretningen er udlejning af erhvervsejendomme. De sidste fem år har der konstant været stigende lejeindtægter.


Der var således i 2014 er overskud før skat på 63,2 millioner kroner, hvilket er en stigning på 4,2 millioner kroner i forhold 2013. Bach Gruppens egenkapital er opgjort til omkring 900 millioner kroner.


»Vi kan se, den positive udvikling fortsætter ind i 2015,« oplyser Bach Gruppen i regnskabet.


Bach Gruppen har næsten en halv million kvadratmeter til udlejning, og de er fordelt på 232 ejendomme og 1224 lejere.


Nogle af de største lejemål findes i distributionscentret Hi-Park ved motorvejen i Herning, hvor 171.000 kvadratmeter er udlejet til store danske og internationale virksomheder.


Kilde:http://viborg-folkeblad.dk/viborg/bach-gruppen-saetter-turbo-paa-udvikling
Af Af Lars Norup, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.