Af Brian Kjær Andersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Succes Da speditionsvirksomheden Scan Global Logistics i 2009 valgte at etablere et nyt lager i HI-Park ved Herning frem for alternative muligheder i Aarhus og Horsens, var det blandt andet på grund af gode muligheder for at udvide.

Det har den danskejede virksomhed så sandeligt gjort brug af siden. Her mindre end fem år senere råder Scan Global Logistics over 30.000 kvadratmeter lager, og ifølge direktør Thomas Nørgaard er der planer om yderligere udvidelse.

- Vi har mulighed for at få koblet yderligere 10.000 kvadratmeter lager på, og det forhandler vi omkring. Jeg forventer klart, at det er på plads, så vi har de ekstra kvadratmeter senest til sommeren eller efteråret næste år, siger han.

På linje med flertallet af de øvrige virksomheder i HI-Park lejer Scan Global Logistics sig ind hos Bach Gruppen, der har stået for at opføre lagerbygningerne.

Fem millioner par sko

I HI-Park håndteres distribution af omkring fem millioner par sko årligt for en række virksomheder - heriblandt skokoncernen Viking. Hertil kommer andre logistikopgaver for blandt andet midtjyske tekstilvirksomheder.

Fremgangen de seneste år afspejler sig også positivt i antallet af medarbejdere. Under opstarten ansatte Scan Global Logistics 25 medarbejdere, og det tal er siden mere end fordoblet.

- Fra lavsæson til højsæson svinger det nu mellem 45 og 75, og altså omkring 60 ansatte i gennemsnit målt på årsværk, oplyser Thomas Nørgaard.

Han har i den forbindelse stor ros til både Herning og Ikast-Brande Kommune for deres aktive indsats med at formidle kontakt til potentielle medarbejdere. Suppleret med et samarbejde med uddannelsesstedet AU Herning er virksomheden rigtig godt tilfreds med den nuværende kombination af fastansatte og unge i studiejob.

- Det er super vigtigt, når du placerer et lager, at det er muligt at få tilført de dygtige medarbejdere, der er brug for. Her har vi oplevet et rigtig godt samspil med flere aktører, og det har helt klart været medvirkende til vores succes i Herning, siger Thomas Nørgaard.

Motorvej til Syditalien

Kundernes varer distribueres til de skandinaviske lande og resten af Europa, og derfor har en nær tilgang til motorvejsnettet også afgørende betydning. Denne uges åbning af det sidste motervejs-stykke ved Brande glæder selvsagt Thomas Nørgaard.

- Færdiggørelsen af motorvejen var en forudsætning for, at vi etablerede os. Nu har vi en infrastruktur, der gør, at du kan køre på motorvejen, og stopper du ikke før, så ender du i Syditalien. Det gør en afgørende forskel, fordi du også mentalt får et andet udsyn til Europa, mener Thomas Nørgaard.

Ud over logistikfordelene ved motorvejen ser han også oplagte rekrutterings-fordele.

- Når motorvejen også står færdig ved Silkeborg, bliver det nemmere at rekruttere medarbejdere. For mange vil det ikke være afgørende med lidt ekstra kilometer til jobbet, hvis jobbet er det rette og tilkørselsforholdene er i orden, konstaterer han.