Speditørfremgang skaber job

Af Brian Kjær Andersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Speditørvirksomheden System Transport står på spring til at udvide i HI-Park, hvor selskabet i forvejen har 34.000 kvadratmeter lager. 1. maj kobles yderligere 8000 kvadratmeter lager til, som Bach Gruppen har opført og lejer ud. Udvidelsen kommer til at skabe nye job, fortæller System Transports administrerende direktør, John Øholt, som i forvejen har 110 ansatte i HI-Park til at håndtere lager og administration.

- Vi udvider, fordi vi har haft en fantastisk flot tilgang af kunder under hele krisen, siger han.

Tøj-specialister

System Transport er specialister i transport for tekstilbranchen og tilbyder derudover at opbevare tøjfirmaernes varer, indtil de skal fragtes ud til butikkerne. Siden 2010, da System Transport flyttede fra Birk til HI-Park, er medarbejderstaben vokset fra 70 ansatte til 110. Med den seneste udvidelse skal der ansættes yderligere 15-20 medarbejdere.

- Det bliver nok en god kombination af studerende, vikarer og fastansatte, vurderer John Øholt.

De har skabt vækst i krisetid

Mens krisen har været hård for de fleste virksomheder, har den indirekte været en hjælper til speditørvirksomheden System Transport. Udover at håndtere fragt primært for tekstilbranchen, håndteres også opgaver som håndstrygning og oppresning af tekstilvarer. Men nok så vigtigt for fremgangen er virksomhedens mulighed for at tilbyde fleksibel lagerplads, fortæller administrerende direktør John Øholt. System Transport kan med aktuelt 34.000 kvadratmeter lager i HI-Park og 17.000 kvadratmeter i København opbevare tekstilkundernes varer, indtil de skal ud i butikkerne.

- Det giver kunderne mulighed for at gå fra en fast omkostning ved selv at have lagerbygninger til en variabel omkostning hos os, fordi de kun betaler for de kvadratmeter, de skal bruge. Den fleksibilitet har været populær især under krisen, uddyber han.

Ros til Bach Gruppen

Som omtalt på forsiden af dagens avis øger Bach Gruppen 1. maj sin lagerplads i HI-Park fra 34.000 kvadratmeter til 42.000 kvadratmeter. Det sker som lejer hos Bach Gruppen, der er oppe på at eje 170.000 kvadratmeter i HI-Park. John Øholt udtrykker stor tilfredshed med dette samarbejde.

- Bach Gruppen er en helt speciel virksomhed, som bare gør tingene. De har modet til at bygge nyt, blandt andet fordi de har troen på, at vi kunne få nye kunder, siger han.

Kundetilgangen har i den grad været der de seneste år hos System Transport, og ifølge John Øholt er det både små og store virksomheder, som er kommet til.

- Vi er fuldt ud optimistiske for tiden og kan vel næsten ikke få armene ned, udbryder direktøren.

System Transport har eksisteret i 35 år og havde tidligere sit hovedkontor på Industrivej Nord i Birk. Samarbejdet med Bach Gruppen gav imidlertid mulighed for i 2010 at flytte til et nybygget domicil i HI-Park med 34.000 kvadratmeter lager og knap 1000 kvadratmeter administration. Som supplement til det midtjyske hovedkontor har System Transport sin afdeling i København, hvor lagerpladsen sidste år blev udvidet fra 9000 kvadratmeter til 17.000 kvadratmeter. Samlet set beskæftiger virksomheden omkring 150 medarbejdere målt på årsværk.